15 juni, 2023

Samarbete mellan link22 & Glasswall för skydd mot Zero Day Threats

link22 stärker sitt samarbete med brittiska Glasswall i ett gemensamt uppdrag att förbättra skyddet mot Zero Day-hot, tidigare okända cyberattacker. Genom att integrera Glasswalls Content Disarm and Reconstruction (CDR)-teknik med link22:s säkerhetslösningar, erbjuder de nu ett förstärkt försvar mot dessa hot.

 

international-collaboration-between-link22-and-glasswall-to-protect-businesses-from-zero-day-threats-thumb

Samarbete för skydd mot Zero Day-attacker

Det svenska cybersäkerhetsföretaget link22 har stärkt sitt samarbete med brittiska Glasswall för att leverera avancerat skydd mot zero day threats (tidigare okända hot). Samarbetet gör det möjligt för kunder att kombinera link22:s säkerhetslösningar med Glasswalls Content Disarm and Reconstruction (CDR)-funktion. link22 levererar nu förstärkt försvar mot Zero Day-attacker, en typ av hot där traditionella försvarsmekanismer varit ineffektiva.

Det enklaste sättet att förstå CDR är att jämföra med traditionella försvarsmetoder. Brandväggar och filter fungerar genom att identifiera och stänga ute kända hot, det vill säga virus eller programvaror som tidigare har klassificerats som skadliga. Hot blir generellt kända efter den första incidenten. Brandväggar och filter skyddar därför inte mot oupptäckta hot, såsom zero day-attacker. CDR adresserar denna sårbarhet genom att omvandla varje fil till en oskadlig fil, oavsett om den ursprungliga filen var skadlig eller inte.

Genom att demontera, validera, rensa och sedan återuppbygga filer baserat på specifikationer för kända och väl specificerade filtyper, omvandlar CDR passiva säkerhetsstrategier till aktiva. Implementeringen av denna teknologi innebär en markant förbättring av säkerheten för filöverföring från t.ex. öppna IT-miljöer till avskilda IT-miljöer.

Integreras sömlöst med link22 Cross Domain Solutions

Den sömlösa integrationen av Glasswalls CDR-teknik i link22:s Cross Domain Solution gör det enkelt för befintliga och nya kunder att implementera en högre nivå av säkerhet. Teknologin kan användas både vid import och export av information, samt mellan säkerhetsdomäner. Samarbetet höjer förmågan hos link22s Cross Domain Solutions.

link22 har kunder med specifika och komplexa krav, för att möta dessa använder företaget både intern expertis och ingår i samarbeten med nischaktörer som t.ex. Glasswall. Man gör det som krävs för att leverera kompromisslös säkerhet.

CDR fungerar i fyra steg

 1. Inspektera: Tre lager av filen inspekteras för att validera att dess digitala DNA överensstämmer med tillverkarens specifikation av en oskadlig fil. Åtgärder vidtas omedelbart där avvikelser upptäcks.
 2. Rensa: Aktivt innehåll av riskfylld karaktär, såsom makron och inbäddade länkar, rensas och tas bort baserat på användarens policy.
 3. Återskapa: Filen återskapas enligt tillverkarens standard för oskaldig filtyp, vilket säkerställer att filen är ren och fri från hot.
 4. Leverera: Användaren har importerat en säker, identisk fil som är godkänd, standardiserad och betrodd.

Samarbetet med Glasswall illustrerar link22:s åtagande att ligga i framkant när det gäller att leverera säkra IT-lösningar. Är ni intresserade av förhöjt skydd mot Zero Day-hot? Boka en demo med oss så berättar vi mer!

Läs mer

Relaterat

Var artikeln värdefull?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!


  Vill du veta mer?

  Marcus Ekbäck
  sales@link22.se
  013-13 24 00

  Marcus Ekbäck
  Scroll to top