Om link22

En sida om varför link22 startades och hur det gick till.

År 2006 lämnade både Conny Ljungqvist och Andreas Karström var sitt toppjobb på ett stort IT-bolag. Det är en klassisk story. De båda hade varit där länge och det fanns allt mindre att lära. Både Conny och Andreas ville ha en större utmaning. Det var nu link22 föddes. Visionen var och är att göra högkvalitativ cybersäkerhet användbar och tillgänglig för en bredare målgrupp.

 

möte

De första åren ägnades åt komplexa konsultuppdrag och specialbyggda lösningar för nischkunder. Kunderna befann sig i komplexa cybersäkerhetssituationer med hot från ett håll och tuffa lagar och riktlinjer från ett annat. Det var och är fortfarande den typen av fall som gör link22 experter inom högkvalitativ cybersäkerhet, framförallt inom reglerade branscher. Med tiden blev kunder, branscher, uppdragstyper, regler och hotbilder fler. I takt med det breddades och spetsades link22s kompetens inom cybersäkerhet. Andreas och Conny märkte också att det var dyrt för deras kunder att lösa sina utmanande tekniska lösningar med ändlösa konsulttimmar från nischbolag som deras egna.

De började ifrågasätta saken och undersökte alternativa lösningar. I detta föddes idén att bygga säkra IT-system genom att kombinera standardkomponenter med smart mjukvara. Andreas och Conny ville leverera nyckelfärdiga produkter där kunskapen sitter i anpassning och paketering. Det kallas Security by design och om det görs rätt når man samma säkerhet till en bråkdel av kostnaden.

År 2014 hade antalet fall blivit så många att link22 med tillräcklig säkerhet kunde specificera vad deras kunder behövde i form av produkter, implementering och support. De började bygga en generell arkitektur som en bas för hur ett säkert system byggt med standardkomponenter. Nu lanserades link22s första produkter.

Idag har link22 en bred produktportfölj, som är anpassade, implementerade och i användning hos kunder från en mängd vitt skilda industrier. Processen för att analysera en kundsituation, leverera en nyckelfärdig lösning och få den godkänd från granskande myndighet hade förfinats till perfektion. Men på link22 vet man att perfektion är tillfälligt och varje dag strävar man efter att vara bättre än igår. Idag är link22 ett snabbväxande cybersäkerhetsbolag i framkant. Ambitionen är att ta hela industrin framåt och hungern är omättlig.

Conny Ljungqvist

Conny Ljungqvist - CEO

Nämnda i

Scroll to top