Välkommen Martin Larsson – Enterprise Security Architect på link22

Vi på link22 är glada över att välkomna Martin Larsson till vårt team. Med en solid bakgrund inom IT och en brinnande passion för cybersäkerhet, är Martin väl rustad för att tackla utmaningarna som Enterprise Security Architect. Hans erfarenheter från internationella uppdrag, kombinerat med en gedigen utbildning i informationsteknologi, gör honom till en värdefull tillgång för både vårt företag och våra kunder.

Från Nordirland till link22

Martin inledde sin karriär i Belfast, där han snabbt utvecklades från teknisk support till att arbeta med säkerhetslösningar för GoDaddy. Hans intresse för cybersäkerhet växte sig starkare och ledde honom tillbaka till Sverige för att fördjupa sina kunskaper. På Linköpings universitet har Martin specialiserat sig på säkra system inom civilingenjörsprogrammet i Informationsteknologi, en utbildning som snart kulminerar med hans examensarbete.

Martins roll i teamet link22

Som Enterprise Security Architect kommer Martin att arbeta med att säkerställa och förbättra säkerhetsarkitekturen både internt och externt. Hans uppgifter sträcker sig från att hantera tekniska specifikationer till att säkerställa att våra lösningar möter de högsta säkerhetsstandarderna. Martins förmåga att kombinera teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet kommer att bidra i utvecklingen av våra säkerhetsstrategier.

Värdesätter integritet och innovation

Martin värdesätter en arbetsplats med integritet och transparens. Detta tror han sig ha hittat hos link22, men det är givetvis hela tiden upp till bevis. Vi tror att vår företagskultur främjar innovation och samarbete, vilket gör det möjligt för våra anställda att ständigt utvecklas och bidra till företagets och samhällets säkerhet. Martins engagemang för att skydda digital infrastruktur och hans vision om att bidra till en säkrare digital värld är i linje med företaget i stort.

Varför Cybersäkerhet?

För Martin är cybersäkerhet ett måste i dagens alltmer digitaliserade samhälle. Han ser det som en fortsättning på de fysiska säkerhetssystem som historiskt skyddat våra värdefulla tillgångar. Med allt från finansiella transaktioner till personlig kommunikation som sker online, är det avgörande att dessa processer är säkra från obehöriga intrång.

Martin på fritiden

På fritiden blir det hundar, padel och gaming. Därtill bygger han saker med Raspberry Pi, just nu en retro-gaming-konsol. Hans favoritlåt är “Behind Closed Doors” av Rise Against och den senaste nämnvärda serien han rekommenderar är historie- & äventyrsdramat “Shogun”. Hans favoritbok, “1984” av George Orwell, gjorde honom uppmärksam på värdet av integritet vilket är en av anledningarna till att han finner cybersäkerhetsarbete meningsfullt.

link22 växer

Martin ser fram emot att inte bara bidra med sin tekniska expertis, utan också med sina idéer för företagets fortsatta tillväxt. För de som är intresserade av att arbeta med cybersäkerhet och vill vara en del av ett team som värderar säkerhet högst, besök vår karriärsida.

På link22 är vi entusiastiska över att ha Martin ombord och ser fram emot hur hans unika perspektiv och färdigheter kommer att berika vårt arbete och bidra till vår mission att säkra den digitala världen.

Helena Gällerdal Högfeldt - COO, Chief Security Officer

Kontakta oss!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev