27 september, 2023

link22 lanserar avlyssningsskydd för svenska marknaden

I en värld där digital säkerhet ständigt utmanas, tar link22 steget framåt med sverigelansering av Audio Diode. Produkten är designad för att skydda dina samtal från avlyssning genom att säkerställa enkelriktade ljudflöden. Med Audio Diode kan användare känna sig trygga och veta att deras högtalare och hörlurar har extra skydd mot avlyssning.

 

Högtalare kan användas för avlyssning

I en tid då möjligheterna för angrepp blir fler, fortsätter link22 att lansera innovativa lösningar för ökad säkerhet. Vi är stolta över att introducera Audio Diode på den svenska marknaden, en produkt designad för att förhindra avlyssning genom högtalare.

Hackare har blivit alltmer sofistikerade, med tekniker som kan omvandla högtalare till mikrofoner. Man gör detta genom att infektera datorn med mjukvara som registrerar ljudsignalen som uppstår när ett högtalarmembran vibrerar av ljudvågor som kommer från mänskligt tal i rummet. Detta möjliggör avlyssning.

Med Audio Diode kan användaren säkerställa att högtalare endast fungerar i en riktning, vilket förhindrar att ljudsignaler färdas bakåt. Därmed förhindras avlyssning.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda en lösning som Audio Diode. Det är en produkt som inte bara erbjuder hög säkerhet, utan också ger våra kunder sinnesro när de vet att deras samtal är skyddade”, säger Daniel Lester, Business Area Manager på link22.

Audio Diode för att skydda känslig information

Alla som regelbundet arbetar med känslig information och deltar i digitala möten kan dra nytta av Audio Diode. Myndigheter, som hanterar konfidentiell information, kan säkerställa att deras digitala samtal förblir privata och skyddade från avlyssning. På samma sätt kan juristbyråer, som hanterar klientinformation och rättsliga diskussioner, integrera Audio Diode för att höja sin informationssäkerhet.

Audio Diode mot en reell säkerhetsrisk

Avlyssning genom högtalare är en reell säkerhetsrisk för många verksamheter. Oskyddade enheter som hörlurar och högtalare kan manipuleras av angripare. Audio Diode förhindrar att ljudsignaler vandrar “bakåt” genom ljudsystemet, vilket minskar risken för avlyssning genom omgivande högtalare.

Lågpassfilter

Ljud som passerar genom Audio Diode går dessutom genom ett lågpassfilter, vilket begränsar ljudfrekvenserna till de som kan uppfattas av det mänskliga örat. Detta förhindrar att hackare avlyssnar genom att sända högfrekventa signaler till en extern hackningsenhet.

Läs mer om Audio Diode här.

Enkelriktade ljudflöden

Audio Diode tillåter ljudsignaler att färdas i endast en riktning. Det innebär att ljudsignalerna inte kan färdas åt andra hållet (bakåt). Produkten förhindrar på så vis att hackare manipulerar en högtalare/hörlur för att fungera som en mikrofon, för att fånga upp omgivande samtal.

Enkelt skydd mot avancerade intrångsförsök

Audio Diode är ett enkelt sätt att skydda sig mot avancerade intrångsförsök. Den installeras enkelt mellan högtalare och dator i de rum där information utbyts i tal.

För mer information om Audio Diode och hur den kan integreras i ditt system, kontakta oss på sales@link22.se eller boka en demo här.

Läs mer

Relaterat

Var artikeln värdefull?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!


  Vill du veta mer?

  Daniel Lester
  sales@link22.se
  013-13 24 00

  Daniel Lester link22
  Scroll to top