Välkommen ombord Martin Steen-Holmberg!

Välkommen till link22

Efter 6 månaders exjobb kände både link22 och Martin att en fortsättning kändes naturlig. Martin kommer till link22 direkt från Civilingenjörslinjen i Datateknik vid Linköpings universitet. Vi frågade Martin om livet, cybersäkerhet och arbete. Sömn, musik och snacks är viktigt för hans välmående. Ett meningsfullt uppdrag och roligt sällskap är viktigt för honom i arbetslivet. Nedan följer intervjun i helhet.

Välkommen Peter Alvarsson

Vad är viktigt för dig, hos en arbetsgivare?

Roligt sällskap, möjligheter att påverka och god stämning.

Vad intresserar dig med cybersäkerhet?

Delvis att det är något som är så brett. Alla behöver någon sorts cybersäkerhet så möjligheterna att hjälpa är många.

Cybersäkerhet är brett och har påverkan i stort och smått, både nationellt och privat. Jag känner att jag i privatlivet har mer nytta av kunskap om cybersäkerhet än kunskap om t.ex. AI eller robotik. Min känsla säger att det finns större chans att någon jag känner frågar mig hur man undviker phishing än att de frågar mig hur man tillverkar en robot eller justerar en AI.

Hur tror du att du kan bidra hos link22?

Det som intresserar mig just nu och som jag hoppas sprida medvetenhet om är användarvänlighet och konsekvensanalys.

Vad behöver du för att vara motiverad?

Jag uppskattar flexibla arbetstider, meningsfulla och aktuella arbetsuppgifter, och ett bra kak- och snacksutbud då det brukar hjälpa mig klämma in de sista timmarna.

Vad gör du helst på fritiden?

Jag försöker hänga med i den politiska diskussionen, ser på serier och spelar lite. Brädspel med vänner är även ett intresse och hoppas kunna få igång det med en liten grupp på link22. Är dessutom ett stort eurovision fan och nu är det högsäsong så det är något jag sett fram emot! De har inte vunnit sina nationella tävlingar än men norska “Queen of Kings” och finska “Cha Cha Cha” är favoriter just nu.

Vilken är din favoritpryl?

Antingen mina hörlurar då musik kan vara väldigt teraputiskt för mig, eller min madrass då en god natts sömn verkligen gör skillnad.

Vad handlade dina studier om och hur kan det komma till nytta hos link22?

Jag har pluggat Civilingenjör i Datateknik med inriktning Säkra system på Linköpings Universitet. Jag hoppas att man lärt sig lite nyare tekniker och verktyg genom åren som kanske inte hunnit nå link22 än och kunna sprida dom där.

Vilket tips har du till studenter som vill söka sig till link22?

Fundera på om du vill jobba på ett större eller mindre företag. link22 är av det mindre slaget men upplevelsen jag fått är att det är många som uppskattar det. Alla känner alla och arbetet i mindre grupper verkar väldigt effektivt.

Om du som student inte heller kommer på någon idé på exjobb så kolla mot link22! I min och Ellens resa tog vi kontakt med många olika företag och antingen så hade dom inga förslag och sa “kom på något ni” eller så fanns det endast ett exjobb med säkerhetstema som inte passade oss. link22 å andra sidan hade massvis av förslag redo och det förenklade vår process mycket. De var självklart öppna för studentens egna förslag och man kunde justera alternativ också, men att ha något att utgå ifrån underlättade väldigt mycket.

Vi vill ha dig

Vi växer med vårt uppdrag och söker hela tiden mer energi och kompetens i nya medarbetare. Om du vill göra som Martin och arbeta med teknik i framkant för en säkrare digital värld tar vi gärna emot din ansökan här!

Scroll to top