20 juni, 2023

Välkommen Fredrik Jansson – Nyutbildad inom datasäkerhet och IT-forensik

link22 hälsar Fredrik Jansson varmt välkommen till teamet. Med en stark utbildningsbakgrund och praktisk erfarenhet från Saab och Sjöfartsverket är Fredrik väl rustad att bidra avsevärt till vår verksamhet. Den här artikeln går djupare in på hans resa, hans passion för cybersäkerhet och hans framtid med link22.

Fredrik Jansson

Civilingenjör i datorsäkerhet

link22 är glada att välkomna en ny medlem till teamet. Fredrik Jansson, en lovande mjukvaruutvecklare och IT-forensiker, är redo att påbörja sin nya professionella resa med oss. Vi satte oss ner med Fredrik för att lära oss mer om hans bakgrund, intressen och vad han kommer att tillföra link22.

Fredrik kommer från Åby, en stad strax utanför Norrköping. Han har en civilingenjörsexamen i datorsäkerhet från Karlskrona, där han fokuserade på webbsäkerhet, maskininlärning, AI och digitala undersökningstekniker eller IT-forensik som det också kallas. Under sina studier hade han sommarjobb på Saab och Sjöfartsverket, vilket gav honom värdefull och relevant erfarenhet.

Mjukvaruutvecklare och IT-forensiker

På link22 går Fredrik in i en dubbelroll som kombinerar mjukvaruutveckling med incidenthantering och IT-forensik. Som IT-forensiker kommer han att undersöka och analysera efterverkningarna av IT-incidenter, likt en digital detektiv.

Fredriks fascination för cybersäkerhet kommer från de dynamiska utmaningar branschen erbjuder. Han är särskilt intresserad av katt- och råtta-aspekten, där en sida försöker tränga igenom försvaret medan den andra sidan arbetar för att hålla dem ute. Hans examensarbete, som utforskade användningen av maskininlärning för cybersäkerhet, indikerar hans starka intresse för skärningspunkten mellan dessa två fält. Dessutom kommer hans expertis inom IT-forensik, ett relativt nischat område, att vara en tillgång.

Friskvårdsbidrag och påverkan

När vi frågade Fredrik om hans förväntningar på en arbetsgivare, betonade han vikten av en positiv fysisk miljö och ett trevligt team. Han värdesätter en arbetsplats där han kan göra betydande bidrag.

För att hålla sig motiverad betonar Fredrik vikten av fysisk träning. Han uppskattar link22:s generösa friskvårdsbidrag och fruktkorg. På fritiden njuter Fredrik av att spela spel, umgås med vänner, träna på gymmet och klättra. Han arbetar just nu mot sitt gröna kort i topprepklättring. Hans favoritpryl är 3D-skrivaren. För tillfället använder han den för att bygga chassin till Raspberry Pi’s.

När det gäller musik föredrar Fredrik hardstyle, men ibland kommer han i stämning för rock och klassisk musik.

För studenter som vill ansluta till link22, är Fredriks råd att gå samma väg som han gjorde, genom examensarbete. Detta eftersom det är ett utmärkt sätt att lära känna varandra på djupet innan man går in i en eventuell anställning. Han uppmanar också potentiella sökande att besöka link22 på evenemang som SEC-T för att få en bättre förståelse för företaget.

Vi är mycket glada att ha Fredrik ombord, och ser fram emot fräscha perspektiv och ny energi på vägen mot ett IT-säkrare samhälle.

Om du vill söka anställning eller examensarbete hos link22 vill vi att du lämnar din ansökan här.

Läs mer

Relaterat

Var artikeln värdefull?

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!


  Vill du veta mer?

  Helena Gällerdal Högfeldt
  jobs@link22.se
  013-13 24 00

  Helena Gällerdal Högfeldt
  Scroll to top