Produktnyhet – link22 Offline Update

Ellen Brunnström and Martin Steen-Holmberg

link22 kan nu erbjuda en produktlösning för att säkerställa och automatisera nerladdningar från internet till fysiskt separerade miljöer. Lösningen säkerställer att nerladdningar inspekteras och hanteras över enkelriktade diodflöden.

Flödet är helt automatiserat, Information hämtas, granskas och distribueras sedan till olika platser i målsystemet. All inspektion sker med link22’s unika Data Guard där en grundlig inspektion av varje fil sker. Filen bryts ner i sina beståndsdelar för att upptäcka sårbarheter. Inspektion kan ske med traditionell antivirusmjukvara, men vi har även stöd för ”Content Disarm and Reconstrucition” (CDR) där varje fil kontrolleras i detalj för att upptäcka och ta bort oönskad information. Exempelvis kan vi med CDR ta bort inbäddad kod i Officefiler. (CDR kräver separat licens.) I link22 Data Guard finns en öppen arkitektur som gör det möjligt att addera ytterligare kundspecifika filter. Att utöka med ytterligare filter är enkelt med vårt utvecklingskit.

Läs mer om link22 Offline Update.

Så funkar link22 offline-update

Vår arkitektur är mycket effektiv. Information som ska distribueras till flera slutdomäner/målmiljöer behöver med den valda designen bara granskas centralt vid ett tillfälle.

Exempelvis kan vi idag hantera följande filer från Internet;

  • Linuxuppdateringar (Ubuntu, Rocky, CentOS, Epel, Rasbian m.fl)
  • Uppdateringar till antivirusprogram (Defender ClamAV m.fl)
  • Docker
  • Python repositories
  • Emacs Packages
  • CRL listor och CA

Åtkomst till nedladdade filer sker antingen via HTTPS eller fildelning. Det gör att exempelvis Linuxdatorer tror att de är online och kan då enkelt patchas regelbundet.

Speciellt glada är vi att meddela att vi utökar vår systemlicens för link22 Secure Transfer med vår nya funktionalitet. Befintliga kunder kan kontakta oss för att planera in en integration av link22 Secure Offline Update.

Kontakta sales@link22.se om ni är intresserade av att veta mer om hur detta skulle kunna realiseras i er kontext.

Scroll to top