Vi stärker teamet med Mattias Waldo – en mjukvaruutvecklare med erfarenhet från rymden

Vi på link22 är mycket glada att välkomna Mattias Waldo till teamet. Med en gedigen bakgrund inom teknik och säkerhet, från rymdsonder till obemannade helikoptrar, kommer Mattias att bidra med värdefull erfarenhet och kunskap till vår verksamhet.
Vi stärker teamet med Mattias Waldo - en mjukvaruutvecklare med erfarenhet från rymden.

Inbiten sedan 1985

Redan 1985 förstod Mattias föräldrar att hans relativt dyra datorintresse var något att uppmuntra. De införskaffade en hemdator, och detta blev startskottet för en lång karriär inom IT. På den tiden fanns inte internet, så Mattias fick söka information och lära sig från de få datorrelaterade böcker som fanns på Nässjö bibliotek. I tonåren flyttade Mattias till Linköping för att studera Teknisk Fysik och Elektroteknik.

Erfarenhet från rymd & flyg

Efter examen arbetade Mattias på Saab, där han utvecklade mjukvara för både rymdsonder och obemannade helikoptrar. Härifrån tar han med sig värdefull erfarenhet av dataöverföring i miljöer och situationer med höga krav på säkerhet och pålitlighet. Att arbeta i Windows-miljö är nytt för Mattias då han huvudsakligen är van vid Linux, men detta är en av alla utmaningar som han ser fram emot i sin nya roll hos link22.

Engagemang för cybersäkerhet

Mattias har alltid haft ett starkt engagemang för säkerhet och ser fram emot att arbeta med cybersäkerhet på link22. Han anser att det är avgörande att skapa lösningar som skyddar samhällskritisk infrastruktur och medborgarnas integritet. Hans tidigare erfarenheter har gett honom en djup förståelse för de utmaningar och krav som ställs på säkerhetslösningar i dagens digitala värld.

Fritiden

När han inte arbetar, njuter Mattias av att läsa böcker, titta på tv-serier och spela tennis. När det gäller boktips säger Mattias: “Jag brukar säga till mina barn att… Bara det är rymdskepp på framsidan så är det en bra bok”. Mer specifikt rekommenderar han boken Dragon’s Egg av Robert L. Forward. TV-seriemässigt rekommenderar han Silicon Valley och The Boys. Hans favoritpryl är hans trådlösa hörlurar eftersom de håller honom underhållen på cykelturen till jobbet, då lyssnar han på poddarna USA-podden och Kafferepet.

Vi på link22 är glada över att ha Mattias Waldo i vårt team och ser fram emot att dra nytta av hans omfattande erfarenhet och expertis. Om du, precis som Mattias, vill bli en del av vårt växande team och bidra till att utveckla framtidens cybersäkerhetslösningar, besök vår karriärsida och skicka in din ansökan.

Besök vår karriärsida.

Helena Gällerdal Högfeldt - COO, Chief Security Officer

Kontakta oss!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev