Vi rekryterar Fredrik – med erfarenhet från andra sidan

Vi på link22 är mycket glada att välkomna Fredrik Egerborn till vårt växande team av cybersäkerhetsexperter. Med en gedigen bakgrund inom IT och säkerhet, från roller inom både polisväsendet och privata sektorn, kommer Fredrik att bidra med värdefull kunskap och erfarenhet till vårt företag. Framförallt är Fredrik spännande som rekryt eftersom han har erfarenhet av att bryta sig in och öppna upp system från tiden som forensiker.
Vi rekryterar Fredrik – med erfarenhet från andra sidan

Erfarenhet från andra sidan

Fredrik, ursprungligen från Linköping och numera bosatt i Ödeshög, väckte sitt datorintresse redan i mellanstadiet genom skolans dataförening. Han har arbetat sig upp från en supportroll på Sony Ericsson till verksamhetsutvecklare inom IT-Forensik för Polisen. Fredrik berättar: “Det forensiska arbetet handlar om att säkra digitala bevis eller säkra bevis i digitalt material. Men för att komma åt dem kan man ibland behöva bryta sig in i saker.” Att bryta sig in i enheter och system är precis motsatsen till vad man gör inom cybersäkerhet. För link22 är detta en mycket värdefull erfarenhet i utvecklingen av säkrare lösningar.

Solution architect inom it-säkerhet på link22

I sin nya roll som Solution Architect på link22 kommer Fredrik att fokusera på att utveckla och implementera säkra IT-lösningar för våra kunder. Hans uppgift blir att skapa helhetslösningar som uppfyller kundernas krav genom att integrera link22:s produktportfölj. Fredrik ser fram emot att ta sig an kundernas utmaningar och bidra till att skydda samhällskritisk infrastruktur.

Vikten av cybersäkerhet

Fredrik betonar att cybersäkerhet är en av de viktigaste aspekterna i dagens digitala samhälle. “Allt finns i någon form av system. Är inte det skyddat så är ju i fara, och det vill vi ju inte,” säger Fredrik. Hans personliga intresse för cybersäkerhet grundar sig i en nyfikenhet och en vilja att skydda världen från potentiella hot.

Att skruva isär saker

När Fredrik inte arbetar, spenderar han gärna tid i skogen med sin hund som han i skrivande stund tränar för människosök. Hemma njuter han av att laga mat och att stresstesta egenbyggda servermiljöer. Han berättar att han “alltid tyckt om att skruva isär saker”. I högtalarna spelar han gärna The Answer Lies Within med Dream Theater. Fredrik konsumerar inte mycket TV & film men Star Wars-filmerna rekommenderas ändå varmt.

En familjär arbetsmiljö

Fredrik uppskattar den familjära atmosfären på link22, där alla känner alla och man snabbt kan få svar på sina frågor. Han ser fram emot att arbeta i ett företag med en utmanande uppgift där man gör skillnad och där det finns stora möjligheter att utvecklas.

Vi på link22 är stolta över att ha Fredrik Egerborn i teamet och ser fram emot att dra nytta av hans kunskap och erfarenhet när vi fortsätter att förbättra och utveckla våra cybersäkerhetslösningar. För den som vill göra en liknande karriär rekommenderar Fredrik hårt slit och mycket labbande hemma.

Om du känner som Fredrik och vill bli en del av ett växande team på en meningsfull resa, vill vi att du besöker vår karriärsida och skickar in en ansökan.

Helena Gällerdal Högfeldt - COO, Chief Security Officer

Kontakta oss!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev