Tobias kompletterar med IT-kompetens och kärlek för tryffelpasta!

Vi på link22 är mycket glada över att välkomna Tobias Carlstedt till vårt växande team av IT-experter. Tobias kommer med en gedigen erfarenhet inom IT och ledarskap och är redo att ta sig an rollen som avdelningschef inom informationssäkerhet. Med sin tekniska bakgrund och passion för säkerhet ser Tobias fram emot att bidra till att stärka link22:s position som ledande inom cybersäkerhetslösningar.
Med erfarenhet från tillväxtresor, passion för IT och kärlek för tryffelpasta kompletterar Tobias team link22!

En stabil teknisk bakgrund och gedigen erfarenhet

Tobias, ursprungligen från Stockholm, flyttade till Linköping för att studera teknisk fysik vid Linköpings universitet. Som barn liknade han sin far, som var kemiingenjör och han har, så länge han kan minnas, tyckt om att plocka isär saker. För att underhålla sitt intresse och hålla dörrarna öppna valde han den breda och utmanande utbildningen teknisk fysik.

Efter utbildningen sommarjobbade Tobias på NIRA Dynamics där han senare tog anställning. Där fokuserade han på att utveckla och integrera mjukvara till personbilar, vilket innebar mycket resande och ett nära samarbete med kunder och partners. Under NIRAs tillväxtresa hann Tobias med att arbeta med signalbehandling, mjukvaruutveckling, ledarskap och IT-säkerhet. Efter nästan 14 år på NIRA Dynamics och ett kortare uppdrag som konsult, väljer Tobias nu att ta steget in i cybersäkerhetsvärlden hos link22.

Rollen på link22 – IT och informationssäkerhetschef

På link22 kommer Tobias att gå in i rollen som IT och informationssäkerhetschef, där han kommer att ansvara för utvecklingen och driften av interna IT-system samt att driva informationssäkerhetsarbetet enligt ISO 27001. Tobias ser fram emot att bidra med sin erfarenhet och bygga säkra och robusta IT-lösningar som stödjer både link22:s interna arbete och de systemlösningar vi erbjuder våra kunder.

“Jag ser fram emot att få vara en del av ett växande företag där jag kan bidra med mina erfarenheter från tidigare tillväxtresor och utveckla säkra IT-lösningar som möter dagens och morgondagens hotbilder”, säger Tobias.

Varför cybersäkerhet är viktigare än någonsin

Tobias har alltid haft ett intresse för teknik och IT-säkerhet, men det var på senare år som han verkligen fördjupade sig i cybersäkerhet. För honom är det tydligt att cybersäkerhet är en grundläggande förutsättning för att samhället ska kunna fungera, både för företag och individer.

“Cybersäkerhet handlar om att skydda det som är viktigast. Det är avgörande att förstå vilka tillgångar som är värda att skydda och vilka hot som finns mot dessa. För företag handlar det om att ha en tydlig bild av sin riskexponering och arbeta proaktivt för att stärka sina säkerhetssystem”, förklarar Tobias.

När det kommer till att rekommendera en första åtgärd för företag som vill förbättra sin cybersäkerhet, betonar Tobias vikten av att börja med att identifiera vad som är skyddsvärt och göra en riskanalys utifrån detta.

En attraktiv arbetsgivare – Varför Tobias valde link22

För Tobias är det viktigt att arbeta i en organisation där man får bredd i sina arbetsuppgifter och där beslutsvägarna är korta. Han uppskattar en laganda där alla hjälps åt för att nå gemensamma mål, något han ser som en stark faktor på link22.

“Det är väldigt engagerande att jobba på ett företag där man kan ha en helhetsbild över verksamheten och samtidigt vara delaktig i en mängd olika projekt. På link22 ser jag möjlighet att både utveckla mina tekniska färdigheter och bidra strategiskt till företagets framgång”, säger Tobias.

Fritiden – När Tobias inte jobbar

När Tobias inte är upptagen med att bygga säkra IT-system, tycker han om att umgås med sin familj och laga mat. Hans intresse för matlagning tar sig uttryck i rätter som tryffelravioli och bräserad oxkind, gärna ackompanjerat av ett glas Nebbiolo. Förutom matlagning, kopplar Tobias även av genom att spela curling.

Rekryteringsprocessen och tips till framtida kollegor

Tobias upplevde rekryteringsprocessen hos link22 som gedigen och väl genomförd. “Det var en bra process där jag fick träffa flera personer från olika delar av företaget, vilket gav mig en god inblick i företagskulturen”, säger han.

Till de som funderar på att söka sig till link22, ger Tobias rådet att vara nyfiken och redo att hela tiden lära sig nya saker. “Cybersäkerhetsvärlden förändras snabbt och det gäller att hålla sig uppdaterad. Är du en person som gillar att vara i frontlinjen och lösa problem, då är link22 rätt plats för dig.”

Vi på link22 är mycket glada att ha Tobias Carlstedt ombord och ser fram emot hans bidrag till att stärka vår organisation och våra säkerhetslösningar ytterligare. Är du också intresserad av att arbeta med teknik och cybersäkerhet i ett växande företag?

Besök vår karriärsida och lämna en ansökan!

Helena Gällerdal Högfeldt - COO, Chief Security Officer

Kontakta oss!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev