Spelintresse ledde till karriär inom IT

Simon Jacobsson har nyligen anslutit sig till link22, och vi är mycket glada att välkomna honom till vårt växande team. Hans datorintresse väcktes i ung ålder genom datorspel. Nu får han utlopp för sitt datorintresse genom en karriär inom cybersäkerhet.
Spelintresse ledde till karriär inom IT

Från datorspel till cybersäkerhet

Simon upptäckte i ung ålder datorspel. Intresset växte och gällde snart datorer och mjukvara i största allmänhet. När gymnasievalet kom var det självklart med en 4 årig gymnasieingenjörsexamen i informationsteknik. Han blev sedan IT-tekniker för ett kommunalt bolag.

Efter flera år som IT-tekniker, där han specialiserade sig på kundbemötande och teknisk support, har Simon nu valt att ta nästa steg i sin karriär genom att ansluta sig till link22. I sin nya roll som IT-tekniker inom cybersäkerhet kommer Simon att fokusera på intern support och produktion, där hans tekniska kunskaper och erfarenheter kommer väl till nytta.

Utmaningar och möjligheter hos link22

På link22 är vi övertygade om att Simon kommer att trivas i sin nya roll, där han kommer att få möjlighet att arbeta med avancerad serverhantering och produktion av våra säkerhetslösningar. Simon ser fram emot att ta sig an nya utmaningar och att vidareutveckla sina kunskaper inom cybersäkerhet. Han beskriver själv hur viktigt det är att förstå målet med sitt arbete och att känna att det man gör är meningsfullt – något som är centralt för oss på link22.

För Simon är det viktigt att ha en arbetsmiljö där man känner sig trygg och motiverad, där man ser tydliga mål och har möjlighet att utvecklas. På link22 delar vi denna vision och strävar efter att skapa en arbetsplats där varje medarbetare har möjlighet att växa, både professionellt och personligt.

Bollsport och matlagning

På fritiden ägnar sig Simon åt bollsport och gymträning, ett bra sätt att hålla sinnet skarpt. Han odlar just nu ett intresse för matlagning, han säger “Jag är inte så bra på det, men matlagning börjar bli ett större intresse..”. Favoritlåtarna är många men den första som kommer på tal är Kickstart My Heart med Mötley Crüe. Streamingfavoriten är TV-serien Game of Thrones.

Det finns många vägar till link22

Vi på link22 är mycket glada att ha Simon ombord och ser fram emot att se honom växa i sin nya roll. Om du, liksom Simon, brinner för teknik och cybersäkerhet och vill vara en del av ett dynamiskt och innovativt team, uppmuntrar vi dig att utforska våra karriärmöjligheter.

Besök vår karriärsida för att läsa mer om våra lediga tjänster och hur du kan bli en del av link22.

Helena Gällerdal Högfeldt - COO, Chief Security Officer

Kontakta oss!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev