Dator anpassad för säkerhetsklassificerad information till Linköpings Kommun

Den 24 september 2020 annonserade Linköpings kommun en upphandling. Man var i behov av en lösning för att hantera säkerhetsklassificerad information digitalt.

Upphandlingskriterier från den öppna delen av upphandlingen:

  • Linköpings kommun saknar IT-verktyg för att hantera information med mycket höga säkerhetskrav. Behov finns av sådana verktyg både idag och i framtiden.
  • Projekt för att möta behov av datorer och rutiner för att hantera information med betydelse för Sveriges säkerhet. I både nivå Hemligt och Begränsat hemligt.
  • Linköpings kommuns anställda ska kunna arbeta med säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter i datormiljö.
  • Teknisk lösning omfattar enskilda datorer och kringutrustning, ej nätverk.
  • Teknisk funktion som uppfyller säkerhetskrav i två nivåer inklusive nödvändiga kringfunktioner till exempel för utskrift.

*Teknisk funktion som uppfyller krav på användning.

Link22 besitter mängder med erfarenhet från liknande fall och liknande kunder. Kombinationen användare med varierande IT-färdigheter, hantering av säkerhetsklassificerad information och stränga lagkrav är komplicerad. För det otränade ögat begränsas snabbt de möjliga lösningarna till ett dyrt och onödigt komplext system, här krävs erfarenhet och färdighet för att kunna leverera precis rätt grad av komplexitet till ett konkurrenskraftigt pris.

“Vi insåg direkt att det här är en typ av fall där vi kan erbjuda något riktigt bra, som handen i handsken.”

Andreas Karström CTO link22

Vår produkt Outpost är i princip byggd för den här typen av case. Outpost är vår laptop designad för hantering av säkerhetsklassificerad information. Den är byggd för att vem som helst skall kunna hantera säkerhetsklassificerad information på ett säkert sätt. Outpost levereras nyckelfärdig med ett mycket användarvänligt gränssnitt. Oavsett vem eller vilka i organisationen som skall arbeta med är det bara att öppna datorn och sätta igång direkt vid leverans.

“Det betyder extra mycket för mig att just Linköpings kommun gav oss det här uppdraget eftersom jag själv är invånare i kommunen. Jag tror hela organisationen känner likadant eftersom vårt huvudkontor ligger i Linköping”

Conny Ljungqvist CEO link22

link22 har fått förtroendet att leverera användarvänlig hantering av säkerhetsklassificerad information till Linköpings Kommun under minst två år från Mars 2021. Om båda parter är nöjda efter det kan upphandlingen förlängas.

Relaterade produkter
Scroll to top