Vi söker en teknikdriven utvecklingschef

Behovet av cybersäkerhet är större än någonsin, vår uppgift växer och så gör vår organisation med den. Link22 är på väg in i en ny tillväxtfas. Vi söker därför nu en teknikdriven utvecklingschef till vårt team.

Om du sitter på ett djupt teknikintresse och en stark vilja att hjälpa andra människor utvecklas tror vi att du kan vara rätt för rollen. Vi söker en ledare som finner mening i att skydda samhällskritisk infrastruktur, medborgarens integritet och företagshemligheter.

Gedigen erfarenhet från mjukvaruutveckling är ett krav. Ett driv att hela tiden förbättra både utvecklingen och utvecklingsmiljön är också en förutsättning. Som chef hos oss hanterar du vår viktigaste resurs, våra medarbetare, och säkerställer att de trivs och att de har rätt förutsättningar för att göra ett riktigt bra jobb.

link22 är ledande inom utveckling och implementation av effektiva IT-säkerhetslösningar för både privat och offentlig sektor. link22 levererar fristående produkter och fullskaliga IT-system som skyddar samhällskritisk infrastruktur. Centrala områden är säkra systemlösningar, åtkomstkontroll, separerade IT-lösningar och säker hantering av filöverföring till och från säkra system. Produkterna levereras till försvarsindustri, myndigheter och privata företag primärt i Sverige.

På det moderna kontoret i Mjärdevi sitter idag nära 30 engagerade kollegor som arbetar med utveckling, implementation och underhåll av avancerade IT-säkerhetslösningar. link22s produkter och tjänster används för att motverka cyberattacker samt för att upprätthålla säkerheten inom infrastruktur.

Som utvecklingschef har du personalansvar för ca 20 utvecklare, IT-arkitekter och projektledare som arbetar i olika team och projekt enligt agila metoder. Du är en närvarande och operativ ledare i det dagliga arbetet, som driver förbättringsarbete och förvaltar verksamheten tillsammans med andra chefer och medarbetare. Du har ett coachande förhållningssätt för att stödja utveckling av individ, prestation och kompetens. Du tycker precis som vi att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att effektivt utveckla och förvalta vår utvecklingsverksamhet och att säkerställa att den stödjer verksamheten på ett korrekt och effektivt sätt med våra medarbetare i centrum. I detta ingår att ansvara för den IT-miljö i vilken utvecklingen bedrivs. Du arbetar på flera nivåer i verksamheten, allt från operativt till mer strategiskt. Du ansvarar bland annat för

 • att säkerställa förutsättningar för hög kvalitet på mjukvaruleveranser, med rätt funktionalitet och en robust arkitektur
 • systemägarskap för utvecklingsmiljön
 • att säkerställa kvalitet och funktionalitet på ingående tredjepartsprodukter-/och lösningar
 • identifiera och utvärdera nya teknologier och verktyg som möjliggör innovation, effektivitetshöjningar och kravefterlevnad
 • kravefterlevnad, t ex ISO27001 och NIS
 • processer för utveckling och förvaltning av produkter framtagande av verksamhetsplaner och budgetunderlag
 • direkt personalansvar vilket inkluderar mål- och uppföljningssamtal, lönesättning, arbetsmiljö, rekrytering mm

Krav på dig som söker

 • Minst 10 års erfarenhet som mjukvaruutvecklare.
 • Erfarenhet av att arbeta med utvecklingsmiljö, inklusive utveckling och förvaltning.
 • Erfarenhet av att driva verksamhet utifrån mål, planering och uppföljning.
 • Aktuell erfarenhet av personal och arbetsmiljöansvar, liksom budgetansvar.
 • Erfarenhet av att säkerställa effektivitet mellan continuous integration/arbetsmetodik och utvecklingsmiljö.

Meriterande

 • Erfarenhet av ledande arbete i en mindre verksamhet och i detta ha vana av en helhetssyn
 • Erfarenhet av ISO27001 i en utvecklingsverksamhet

Som person är du noggrann och drivs av att leverera god kvalitet och ett högt tempo. Du är naturligt prestigelös, har lätt för att hitta lösningar och är trygg i din kommunikation. Vidare har du en vilja att utvecklas och trivs i en roll där du arbetar tillsammans med andra.

START: Q1 2024, eller när vi har hittat rätt kandidat

OMFATTNING: Heltid, 40 h arbetsvecka, förtroendearbetstid

PLACERINGSORT: Linköping, där vi är på plats på kontoret

Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning. link22 tillämpar provanställning. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att söka redan idag, men senast den 19 november vill vi ha din ansökan. Vill du höra mer om tjänsten så är du välkommen att ringa vår växel, 013-13 24 00, och be att få prata med Hanna eller Helena.

Skicka din ansökan till jobs@link22.se

Scroll to top