Conny ser tillbaka på 25 år i branschen: ”Våra produkter kan bli de bästa i världen”

 

Året var 1994 och den nyutbildade 23-åringen Conny Ljungqvist blev rekryterad till linköpingsföretaget Sectra Communications. Det blev också startpunkten på ett arbetsliv i IT-säkerhetsbranschen. En bransch som Conny nu varit en del av i 25 år.

– Jag fick chansen direkt att utvecklas och bli duktig på jobbet. Jag har alltid gillat att sitta bakom ratten och tyckte bara att det var roligt att få ta ansvar. Vid den här tiden var många av våra kunder, och branschen i Sverige generellt, förutseende och väldigt mycket före sin tid. Jag fick vara med och utveckla arbetssätt och produkter som än idag faktiskt lever kvar, säger Conny.

Något som gällde då, och som fortfarande gäller, är vikten av kryptografiskt kunnande med kvalitet, som valideras av kund och granskas av en oberoende tredje part. Annars tycker Conny att en hel har förändrats genom åren.

– Idag är det så många fler tekniker som spelar in. Totalt sett är det mjukare tekniker nu. Allt är mycket mer komplext idag.

Efter tolv år på Sectra Communications fanns en öppning till en avknoppning och både Conny och kollegan Andreas Karström kände att det var dags att pröva vingarna och startade därför hösten 2006 link22. 14 år senare består företaget av 16 anställda och tre konsulter. De har varit trångbodda en tid. Inom kort flyttar link22 därför för andra gången till nya lokaler och dubblar ytan.

– För mig har det blivit mer och mer tydligt hur viktigt det är att jag som ledare gör mitt yttersta för att vara en bra arbetsgivare, att de anställda trivs och för att locka fler att jobba hos oss. Vi har utvecklat oss till att inte bara erbjuda tjänster utan också ta fram egna smarta produkter, som kan lösa våra kunders problem och önskemål. En del av våra konkurrenter, främst konsultföretagen, har genom åren gjort stora pengar på att göra så många konsulttimmar som möjligt. Idag är kunderna mer rationella och vill ha smartare lösningar. Det känns som både våra tjänster och produkter ligger helt rätt i tiden. Får vi några år till på oss tror jag att några av våra produkter kan bli de bästa i världen, säger Conny.

Dela sidan


X